Personajele de la nunta

vineri, 7 noiembrie 2008

Eh la orice nunta trebuie sa fie anumite personaje, altfel nunta nu se mai numeste asa, se numeste petrecere. La cate nunti am fost eu am observat anumite tipuri de persoane:

1.Aici este "Glumetul" cel care face glume atat la "acte" cat si in biserica, glume la care toate lumea (nu inteleg de ce pentru ca sunt niste chestioare amuzante care in mod normal nu ti-ar transmite nimic nostim) rade.

2.Orice nunta trebuie sa aiba in "alai" acea persoana religioasa (de obicei femeie) care imediat se panicheaza cand, de exemplu mireasa trece pe sub cozonac - aoleu mama asta inseamna 14 ani de picioare rupte si 3 ani de lipsa de copii.

3.Persoanele care consuma alcool peste masura sunt si ele.Aici in schimb sunt doua categorii: cei care beau pana adorm cu capul pe masa si cei care beau si porma au chef de scandal!

4.Cum se poate sa mergi la nunta si sa nu dansezi!Deci da, aici apare "Dansatorul"! E imposibil sa mergi la nunta si sa nu-l observi! Iese in evidenta usor: pantofii sunt descheiati, cravata este bagata in buzunarul de la sacou, sacou lasat pe un scaun si din cap pana in picioare parca este izvorul Tusnad cu apa "sarata".Este acela a carui nevasta sta la masa rosie la fatza , pentru ca al ei barbat nu are nicio treaba cu dansul, dar nu este melodie la care sa nu se poarte ca un posedat de "dracul" dansului.

5."Traditionalistul" imediat o sa-ti "sara" in cap atunci cand vede ca "Este ora 3 dimineata si nu a jucat Gaina?Ce e nunta fara gaina?" -WTF- sau "Mireasa daca nu este furata pana la ora 12 nu are noroc in viata"!

6.Copiii mici - pentru ce naiba sa-ti iei copiii cu tine la nunta atunci cand au 5 ani, in conditiile in care i-ai putea lasa totusi cu cineva!Dar poate parintii au o pasiune secreta care se satisface doar atunci cand alearga dupa ei prin salon si tzipa.

7.Ultimii sunt "chitrosii" si sigur ati auzit de ei! Sunt cei care vin la nunta, nu le convine nimic, mananca tot, beau tot, dar pleaca inainte sa se ofere binecunoscutul "dar", avand scuza "pai ce ma? asta a fost nunta? nu mi-a placut deloc". Atunci pleaca ma la ora 21:00.

Cam astea sunt persoanele care sar in evidenta la o nunta.Daca nu ma credeti uitati-va cu atentie la urmatoarea nunta la care mergeti

PS: Enumerarea aceasta de personaje este valabila "in mare" si la botezuri, cumetrii si alte sindrofii.

0 comentarii: